Logo

Meridiaan Chi Kung


Meridiaan Chi Kung geeft vitaliteit, flexibiliteit en kracht

Meridiaan Chi Kung is een set met oefeningen die de energiestroom in de meridianen stimuleert. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat ze een energiestroom op gang brengen die het netwerk van meridianen opent en ruimte creëert van binnen.

Het is een speelse en uitnodigende vorm die vreugde geeft aan het lichaam. Door de oefeningen regelmatig te doen voel je dat de externe bewegingen je helpen de interne bewegingen van je lichaam te voelen. Je kunt de beweging van het interne laten vertrekken en zo de externe expressie zien van de bewegingen in jouw lichaam, jouw levensenergie. Zo kun je je levensenergie sterk verhogen en verbeteren. De oefeningen zorgen voor vitaliteit en harmonie. Ze zijn zo opgebouwd dat iedereen ze op zijn manier kan oefenen. Het regelmatig herhalen van de oefeningen bouwt innerlijke kracht en bewustzijn op.

Meridiaan Chi Kung omvat 48 oefeningen, waarvan de eerste 6 basisoefeningen gericht zijn op het openen van het lichaam. Ze zijn in een dagworkshop te leren en daarmee geschikt voor voor iedereen die:

  • op zoek is naar een simpele reeks oefeningen die meer vitaliteit en energie geven
  • een dieper contact met zijn lichaam wil en vandaar uit wil voelen welke bewegingen je meer fysieke, emotionele, mentale en spirituele kracht brengen
  • die de zwakke plekken in zijn of haar lichaam voelt en wil leren hoe je de tekorten weer kunt aanvullen

Meridiaan Chi Kung werd ontwikkeld door Dirk Oellibrandt. Bij hem heb ik de lerarenopleiding gevolgd, alsmede bij twee van zijn leraren Luc Leyten en Hilde Broeckhove.

Interesse?
Wil je een dag met een groep uit het ‘denkhoofd’, op een prettige manier bewegen en de aandacht veel meer richten op wat het fysieke lichaam je vertelt? Stuur dan een email naar info@marcoting.nl voor meer informatie.

Om een indruk te krijgen van de bewegingen of om ze na een workshop terug te kunnen zien heeft Dominique Respens, een Belgische leraar Meridiaan Chi Kung, de volgende video’s gemaakt: