Logo

Effectief vergaderen


We vergaderen wat af met z’n allen. En dat is ook vaak nodig. Maar kan het niet sneller? En effectiever? “Het kost zo veel tijd, terwijl er zo weinig uitkomt” is een veel gehoorde verzuchting. In deze training leert u wat belangrijk is om een vergadering/overleg effectief te laten zijn en wat u daaraan kunt bijdragen. U krijgt tips en adviezen en oefent diverse vaardigheden.

Doelgroep
Iedereen die met regelmaat vergadert en/of overleg voert; teams die samen effectiever willen vergaderen.

Onderwerpen

  • Vergaderdoelen
  • Vergaderrollen
  • Procedures
  • De rol van de voorzitter
  • Voorbereiden van de vergadering
  • Probleemoplossend overleggen

Duur en tijden
De training duurt één dag (twee dagdelen). De trainingsdag start om 09.30 uur en wordt om uiterlijk 17.00 uur afgesloten.

Werkwijze
In deze training werken we volgens de methodiek van actief leren. Dus niet leren door te luisteren, maar leren door te doen. Er wordt gebruik gemaakt van een zo groot mogelijke variatie in werkvormen, humor, veel actie en situaties uit de praktijk van de deelnemers.

Groepsgrootte
De groepsgrootte ligt in principe tussen minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers, maar kan variëren afhankelijk van uw specifieke vraagstelling.

Locatie
De trainingen worden bij uw instelling gegeven, mits de ruimte voldoet aan de voorwaarden die de training eraan stelt (o.a. veel licht, lucht en ruimte). U kunt er ook voor kiezen gebruik te maken van een conferentieoord. Dit heeft voor de deelnemers het voordeel dat ze helemaal uit de dagelijkse routine zijn in niet gestoord worden door andere collega’s. Houd hierbij wel rekening met de extra kosten als gevolg van externe huur.

Interesse?
Stuur dan een email naar info@marcoting.nl voor een vrijblijvende offerte.